خواص عسل آویشن چیست: 21 خاصیت اعجاب انگیز بر سلامتی + عکس

خواص عسل آویشن برای سلامتی بسیار گسترده و متنوع است. این عسل طبیعی که از شهد گل‌های آویشن کوهی به دست می‌آید، یکی از مقوی‌ترین و پرخاصیت‌ترین انواع عسل خالص به شمار می‌رود. عسل آویشن با طبع گرم و خشک، سرشار از ترکیبات آنتی‌اکسیدانی، ضدباکتریایی و ضدالتهابی است و برای تقویت سیستم ایمنی، درمان گلودرد و سرفه، بهبود مشکلات گوارشی، آرامش اعصاب و افزایش انرژی و رفع کم خونی بسیار مفید است.

فواید عسل آویشن برای بهبود زخم معده، کاهش دردهای قاعدگی، درمان آکنه، ترمیم زخم و سوختگی و حتی پیشگیری از برخی سرطان‌ها هم برای بسیاری از ما آشناست. در این مطلب از بلاگ فروشگاه اینترنتی عسل لایجند می‌بینیم عسل آویشن چیست و چه مزایایی برای سلامتی دارد. فروشگاه اینترنتی عسل لایجند انواع عسل‌های طبیعی و ارگانیک را با کیفیت صادراتی و بسته‌بندی شیک عرضه می‌کند.

عسل آویشن چیست؟

عسل آویشن رایحه تند و گیاهی و رنگ کهربایی مایل به قرمز عقیقی دارد. تقویت ایمنی بدن، کنترل دیابت، درمان ورم معده و رفع کم خونی از خواص عسل آویشن هستند.

عسل آویشن نوعی عسل تک‌گل است که از شهد گل‌های گیاه آویشن، گیاهی دارویی از خانواده نعنا، تولید می‌شود. این عسل رایحه‌ای گیاهی و تند دارد و رنگ آن معمولاً کهربایی تیره با ته‌رنگ قرمز است. خواص عسل آویشن شامل خاصیت ضدباکتری، ضدالتهاب و تقویت سیستم ایمنی است و به دلیل pH پایین‌تر، تأثیر بیشتری در مقابله با باکتری‌ها دارد.

برای خرید عسل آویشن به فروشگاه عسل لایجند مراجعه کنید.

ارزش غذایی عسل آویشن

در هر قاشق غذاخوری ( معادل ۲۰ گرم) از عسل خالص آویشن حدود ۶۱ کالری و ۱۷ گرم کربوهیدرات وجود دارد. عسل آویشن فاقد چربی و پروتئین است، اما دارای مقدار کمی ویتامین‌های گروه B مثل ریبوفلاوین و مواد معدنی مانند مس است. این ترکیبات مغذی به عسل آویشن خواص بی‌نظیری برای تأمین انرژی، درمان عفونت‌ها و کمک به مقابله با رادیکال‌های آزاد می‌بخشند.

مشخصات عسل آویشن

طعم عسل آویشن شیرینی ملایم و ته‌مزه‌ای شبیه به بالزامیک دارد. این عسل را به کسانی که طعم تند و قوی می‌‎پسندند پیشنهاد می‌کنیم.

عسل آویشن دارای طعمی گرم، شیرینی متوسط و عطری قوی است. بسته به منطقه برداشت، رنگ آن از کهربایی تا قرمز عقیقی متغیر است. زمان برداشت آن بین تیر تا اوایل پاییز است. دیر شکرک زدن، عطر گیاهی خاص و ترکیبات فعال، از جمله عواملی هستند که خواص عسل آویشن را از دیگر انواع عسل متمایز می‌کنند.

برای خرید عسل آویشن اصل به فروشگاه عسل لاینجند بروید.

خواص عسل آویشن چیست؟

همان‌طور که گفتیم عسل آویشن هم، به شرطی که تعذیه‌ای با تقلبی نباشد، مانند انواع دیگر عسل خام و طبیعی دارای مواد مغذی و ترکیبات آنتی‌اکسیدانی مفیدی است که فواید و مزایای بسیاری برای سلامتی و دور ماندن از بیماری‌ها دارند. در ادامه به‌طور مفصل دربارۀ خواص عسل آویشن برای بدن صحبت می‌کنیم.

1. خواص عسل آویشن برای تقویت حافظه و جلوگیری از آلزایمر

تقویت حافظه و رفع ضعف ذهنی از مزایای عسل آوبشن است. این نوع عسل حاوی مقدار زیادی ویتامین B و آنتی‌اکسیدان است و از این طریق می‌تواند سبب افزایش تولید ملاتونین و افزایش گردش خون در مغز شده و در نتیجه از بروز آلزایمر پیشگیری کند.

2. عسل آویشن سرشار از آنتی‌اکسیدان

بخش زیادی از فواید عسل آویشن در ترکیبات آنتی‌اکسیدانی آن است که به آن خاصیت ضدالتهابی می‌دهد و می‌تواند از زوال مغز و آلزایمر، سرطان، بیماری قلبی و آرتریت جلوگیری کند.

عسل آویشن به‌ویژه در نوع خام و تیره‌رنگ، سرشار از آنتی‌اکسیدان‌هایی مانند فلاونوئیدها، اسیدهای فنولیک، فرولیک اسید و کورستین است. این ترکیبات با خنثی‌سازی رادیکال‌های آزاد، از استرس اکسیداتیو و آسیب‌های سلولی جلوگیری می‌کنند.

این خاصیت عسل آویشن نقش مؤثری در کاهش خطر بیماری‌های مزمن مانند سرطان و بیماری‌های قلبی دارد و به تقویت سیستم دفاعی بدن در برابر آلودگی‌ها و سموم محیطی کمک می‌کند.

3. خواص عسل آویشن برای کم‌خونی

خونسازی و درمان کم‌خونی یکی از بهترین فواید عسل آویشن است. مصرف منظم عسل آویشن با داشتن آهن، مس و اسید فولیک، به تولید هموگلوبین و افزایش گلبول‌های قرمز کمک می‌کند. طبیعت گرم و ویتامین‌های موجود در آن موجب جذب بهتر آهن می‌شود. پس، مصرف عسل آویشن برای افراد مبتلا به کم‌خونی مؤثر است.

4. خواص ضدالتهابی عسل آویشن

این عسل به‌دلیل داشتن ترکیبات ضدالتهابی مانند تیمول، کارواکرول و فلاونوئیدها، در کاهش التهابات بدن بسیار مؤثر است. عسل آویشن خاصیت تسکین‌دهنده دارد و می‌تواند در بهبود گلودرد، التهاب‌های مزمن، آرتریت روماتوئید و بیماری‌های خودایمنی مفید باشد. استفاده از خواص عسل آویشن و مصرف منظم آن به مهار فرآیندهای التهابی در بدن کمک می‌کند.

5. خواص عسل آویشن برای سلامت قلب

برای تقویت حافظه، جلوگیری از کم‌خونی، درمان التهاب‌های مزمن مثل آرتریت، ضدعفونی زخم‌ها و سوختگی‌ها، کاهش کلسترول و فشار خون از فواید عسل آویشن غافل نشوید.

مزایای عسل آویشن برای قلب و عروق هم قابل‌توجه است. این عسل با داشتن ترکیباتی مانند فلاونوئیدها، به بهبود عملکرد عروق خونی، کاهش فشار خون و کاهش خطر سکته مغزی کمک می‌کند.

خاصیت ضدالتهابی آن از تشکیل پلاک‌های خونی و انسداد عروق جلوگیری می‌کند. همچنین مصرف عسل آویشن باعث تنظیم ضربان قلب، بهبود چربی خون و محافظت از قلب در برابر استرس اکسیداتیو می‌شود. وجود بره‌موم طبیعی در عسل آویشن نیز به کنترل سطح کلسترول و تری‌گلیسیرید کمک می‌کند.

6. عسل آویشن یک ضدباکتری قوی

یکی از مهم‌ترین خواص عسل آویشن، اثر ضدباکتری آن است که به‌دلیل وجود ترکیباتی مانند متیل‌گلیوکسال، پراکسید هیدروژن و فلاونوئیدهاست.

این ترکیبات با اختلال در عملکرد غشای باکتری‌ها، رشد آن‌ها را متوقف می‌کنند. به همین دلیل، استفاده موضعی از عسل آویشن روی زخم‌ها، بریدگی‌ها و سوختگی‌ها نه‌تنها به ضدعفونی کردن محل آسیب کمک می‌کند بلکه التهاب و تورم را نیز کاهش داده و روند ترمیم را تسریع می‌کند.

7. فواید عسل آویشن به عنوان یک ضدآلرژی

یکی از خواص عسل آویشن، خاصیت ضدآلرژی آن است. ترکیباتی مانند کوئرستین و پلی‌فنول‌ها با مهار ترشح هیستامین و تثبیت غشای سلول‌های مسئول واکنش‌های آلرژیک (ماست‌سل‌ها و بازوفیل‌ها)، به کاهش شدت و دفعات آلرژی‌های فصلی کمک می‌کنند. مصرف منظم شربت عسل آویشن نیز در تسکین سرفه‌های ناشی از آلرژی و کاهش علائم حساسیت مؤثر است.

برای خرید انواع عسل طبیعی، عسل کوهی و عسل ارگانیک سری به فروشگاه اینترنتی لایجند بزنید.

8. خواص عسل آویشن در پیشگیری از پیری زودرس

عسل آویشن با داشتن آنتی‌اکسیدان‌هایی مانند فلاونوئیدها و ویتامین C، از سلول‌های بدن در برابر رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند. این خاصیت عسل آویشن به کاهش چین‌وچروک، افزایش تولید کلاژن و در نهایت پیشگیری از پیری زودرس و حفظ سلامت پوست کمک می‌کند.

9. محافظت در برابر دیابت نوع 2 از مزایای عسل آویشن

برای کاهش علائم آلرژی فصلی خوب است شربت عسل آویشن مصرف کنید. اگر دیابت دارید و می‌خواهید از خواص عسل آویشن برای کاهش قند خون استفاده کنید به یاد داشته باشید که فقط عسل خالص و طبیعی مصرف کنید. عسل‌های تقلبی حاوی شکر و قند مصنوعی هستند.

عسل آویشن، در مقایسه با قندهای معمولی، شاخص گلیسمی پایین‌تر دارد و برای بیماران دیابتی گزینه مناسب‌تری است. از مزایای عسل آویشن در این زمینه می‌توان به بهبود حساسیت به انسولین، کاهش التهاب و افزایش هورمون آدیپونکتین اشاره کرد که همگی به تنظیم بهتر قند خون کمک می‌کنند.

با این حال، مصرف آن باید در حد اعتدال باشد و افراد دیابتی باید از اصل و خالص بودن عسل اطمینان حاصل کنند زیرا عسل‌های تقلبی ممکن است حاوی شکر افزوده باشند.

10. تقویت سیستم ایمنی از خواص عسل آویشن

برای تقویت سیستم دفاعی بدن، ترکیباتی مانند کورستین، آپیژنین و ویتامین C بسیار مؤثر هستند. خواص عسل آویشن در افزایش فعالیت سلول‌های ایمنی مثل نوتروفیل‌ها و ماکروفاژها، آن را به انتخابی عالی برای بهبود مقاومت بدن در برابر بیماری‌ها تبدیل کرده است. وجود زینک و سلنیوم نیز فواید این عسل را در تقویت سیستم ایمنی دوچندان می‌کند.

11. بهبود سوختگی و زخم از فواید عسل آویشن

خاصیت عسل آویشن برای ترمیم سریع‌تر زخم ها و ضدعفونی آن‌ها فقط مختص زخم‌ها و سوختگی‌های حفیف و سطحی است. در موارد شدیدتر حتماً باید به مراکز درمانی مراجعه کنید.

استفاده موضعی از عسل آویشن می‌تواند درمان خانگی سوختگی‌های خفیف یا زخم‌های سطحی باشد. خواص عسل آویشن در ترمیم زخم‌ و سوختگی یکی از مفیدترین کاربردهای این عسل است.

این عسل با داشتن ترکیبات ضدباکتریایی، آنزیم‌ها و آنتی‌اکسیدان‌ها، به کاهش التهاب، جلوگیری از عفونت و ترمیم بافت‌ها کمک می‌کند.

12. خاصیت عسل آویشن برای سیستم گوارشی و بهبود هضم

مصرف عسل آویشن برای گوارش نیز بسیار موثر است. عسل آویشن با خاصیت ضدباکتری خود فلور میکروبی روده را متعادل کرده و سبب رشد باکتری‌های مفید در دستگاه گوارش می‌شود.

وجود عناصر معدنی مانند آهن و منگنز در این عسل نیز در بهبود عملکرد گوارشی نقش دارد. ضمناً، کمک به درمان عفونت‌های گوارشی و سندرم روده تحریک‌پذیر هم از خاصیت‌های عسل آویشن خالص هستند.

13. خواص عسل آویشن برای لثه‌ها

عسل آویشن با ترکیباتی چون تیمول و آنتی‌اکسیدان‌های قوی، نقش مؤثری در حفظ سلامت دهان و لثه دارد. خواص آنتی‌باکتریال این عسل به کاهش التهاب و مقابله با عفونت‌های لثه کمک می‌کند.

برای بهره‌مندی از خواص عسل آویشن در بهبود التهاب لثه، کافی‌ است روزانه تا سه مرتبه مقدار کمی از آن را به‌آرامی روی لثه‌ها ماساژ دهید.

14. عسل آویشن مفید برای تقویت اعصاب

اگر دچار بی‌خوابی، اضطراب، نوسانات خلقی و بی قراری هستید، بد نیست از فواید آرامبخش عسل آویشن برای اعصاب استفاده کنید.

عسل آویشن تأثیر مثبتی هم بر عملکرد سیستم عصبی دارد. ترکیبات مفید موجود در عسل آویشن با اثرگذاری بر گیرنده‌های عصبی و افزایش سطح سروتونین، به کاهش اضطراب، ایجاد حس آرامش و بهبود خلق‌وخو کمک می‌کنند.

همچنین خواص عسل آویشن به‌دلیل غنای آن از ویتامین‌های B و D، در تقویت اعصاب و کاهش بی‌قراری نقش مهمی دارد. مصرف منظم این عسل طبیعی می‌تواند به بهبود کیفیت خواب و کاهش نشانه‌های افسردگی کمک کند.

15. افزایش انرژی از فواید عسل آویشن

عسل آویشن با ترکیبی از کربوهیدرات‌های ساده مانند فروکتوز و گلوکز، منبع بسیار خوبی برای تأمین انرژی بدن است.

این ویژگی در کنار ویتامین C، آهن، روی، کلسیم و اسیدهای آمینه مفید، خواص عسل آویشن را در افزایش سطح انرژی، کاهش خستگی و تقویت بدن دوچندان می‌کند. به همین دلیل، این عسل انتخابی عالی برای ورزشکاران و افرادی با ضعف عمومی یا کم‌خونی محسوب می‌شود.

16. خواص عسل آویشن برای پوست

کاهش التهابات پوستی، درمان آکنه، جلوگیری از چروک پوست و تحریک کلاژن‌سازی و روشن‌کنندگی و آبرسانی به پوست از فواید عسل آویشن برای پوست هستند.

عسل آویشن با خواص ضدباکتریایی و ضدالتهابی خود، در کاهش التهاب، درمان آکنه و جوان‌سازی پوست مؤثر است. استفاده موضعی از آن به روشن شدن پوست، کاهش لکه‌های تیره و حفظ رطوبت کمک می‌کند. همچنین خواص عسل آویشن به کلاژن‌سازی و بهبود سلامت کلی پوست کمک می‌کند.

17. کاهش دردهای قاعدگی با مصرف عسل آویشن

عسل آویشن با ترکیباتی مانند تیمول، کارواکرول و کافئیک اسید، خواص ضدالتهابی و آرام‌بخشی دارد که به کاهش درد و گرفتگی‌های قاعدگی کمک می‌کند.

این عسل با شل کردن عضلات رحم به تسکین درد عادت ماهیانه کمک می‌کند. اگر می‌خواهید از خواص عسل آویشن برای پریود استفاده کنید، پیشنهاد می‌کنیم آن را همراه با دمنوش زنجبیل و آب‌لیموی تازه میل کنید.

18. خواص عسل آویشن در بهبود عفونت دستگاه تنفسی

عسل آویشن نوعی ضدعفونی‌کننده طبیعی و موثر برای مقابله با عفونت تنفسی است. این عسل می‌تواند شدت و مدت سرفه را کاهش دهد. فواید عسل آویشن برای درمان سرفه و گلودرد، آن را به گزینه‌ای بهتر از برخی داروهای شیمیایی مانند دیفن‌هیدرامین تبدیل کرده است.

19. فواید عسل آویشن برای مهار سرفه و رفع سوزش گلو ناشی از سرماخوردگی

ترکیب عسل آویشن و آبلیمو درمان خانگی سرفه و گلودرد است. عسل آویشن خواص ضدعفونی‌کننده و خلط‌آور دارد و برای التهاب گلو و تنگی نفس مفید است.

عسل آویشن با خاصیت ضدویروسی، ضدباکتریایی و خلط‌آور، در کاهش سرفه، تسکین گلودرد و مقابله با عفونت‌های تنفسی مؤثر است.

خواص عسل آویشن به بهبود علائم سرماخوردگی، تنگی نفس و التهاب گلو کمک کرده و مصرف منظم آن به‌ویژه در فصل سرما، نقش پیشگیرانه دارد. ترکیب عسل آویشن با آب‌لیمو و آب گرم، درمانی طبیعی برای سرفه و گلودرد محسوب می‌شود.

20. خواص عسل آویشن برای معده و بهبود التهابات معده

فواید عسل آویشن برای معده شامل کاهش التهاب، بهبود زخم معده و تنظیم ترشح اسید معده است. این عسل با مهار آنزیم‌های محرک و افزایش موکوس محافظتی، از تحریک معده جلوگیری کرده و به تسکین درد و ورم معده کمک می‌کند.

خاصیت ضدباکتریایی آن نیز باعث از بین رفتن میکروب‌های مضر معده می‌شود. مصرف روزانه یک قاشق عسل آویشن با معده خالی، راهی مؤثر برای بهره‌مندی از خواص درمانی آن در بهبود مشکلات گوارشی و تسهیل هضم غذا است.

21. خاصیت ضدسرطانی عسل آویشن

عسل آویشن با دارا بودن ترکیبات آنتی‌اکسیدانی قوی مانند فلاونوئیدها، پلی‌فنول‌ها و اسیدهای فنولی، از آسیب رادیکال‌های آزاد و جهش‌های سلولی جلوگیری می‌کند.

فواید عسل آویشن در پیشگیری از رشد تومورها، به‌ویژه در سرطان‌ پروستات و رحم توجه محققان قرار گرفته است. وجود ویتامین‌های A، B و E نیز نقش آن را در تقویت سلامت عمومی بدن پررنگ‌تر می‌کند.

خواص عسل آویشن در طب سنتی

به باور کارشناسان طب سنتی عسل آویشن تقویت‌کننده سیستم ایمنی، ضدسرفه، مقوی معده و کاهش‌دهنده دردهای مفصلی است. مصرف این عسل طبیعی در کنار خوراکی‌هایی با طبع سرد به تعادل مزاج کمک می‌کند. از دیگر خاصیت‌های عسل آویشن در طب سنتی می‌توان به تأثیر مثبت آن بر تقویت میل جنسی و افزایش قوای بدنی اشاره کرد.

طبع عسل آویشن چیست؟

در اصول طب سنتی، طبع عسل آویشن را گرم و خشک می‌دانند. به همین دلیل مصرف این عسل برای کسانی که مزاج سرد دارند، بسیار مفید است.

نحوه نگهداری عسل آویشن

برای حفظ خواص دارویی و عطر و طعم بی‌نظیر عسل آویشن باید نکات نگهداری عسل را به درستی رعایت کنید:

  • عسل را در ظرف شیشه‌ای دربسته و تیره بریزید
  • در مکان خشک و خنک و دور از نور مستقیم نگهداری کنید
  • نیازی نیست عسل را در یخچال بگذارید، این کار عسل را سفت می‌کند
  • دمای مناسب برای نگهداری عسل بین 15 تا 25 درجه سانتی‌گراد است

نحوه تهیه شربت عسل آویشن

برای تهیه شربت عسل آویشن، کافی است دو قاشق عسل آویشن را در یک لیوان آب ولرم حل کنید. افزودن چند قطره آب‌لیمو تازه، برگ نعنا و کمی زنجبیل، هم خواصش را بیشتر می‌کند و هم مزه‌ای عالی به آن می‌دهد.

این شربت با داشتن ترکیبات ضد آلرژی به کاهش علائم حساسیت فصلی و تسکین سرفه کمک می‌کند و گزینه‌ای عالی برای تقویت بدن در فصول سرد به شمار می‌رود.

مضرات عسل آویشن

انواع عسل علی رغم خاصیت‌های بسیاری که دارند، ممکن است برای بعضی افراد مضر باشد. همچنین زیاده‌روی در مصرف عسل هم ممکن است پیامدهایی داشته باشد:

  • خطر بوتولیسم برای نوزادان زیر ۱ سال: عسل آویشن ممکن است حاوی هاگ‌های باکتریایی باشد که دستگاه گوارش نوزادان قابلیت مقابله با آن‌ها را ندارد.
  • افزایش قند خون در بیماران دیابتی: عسل آویشن با وجود طبیعی بودن، حاوی فروکتوز و گلوکز بالا است و ممکن است قند خون را افزایش دهد.
  • واکنش‌های آلرژیک: ترکیبات گیاهی موجود در عسل آویشن می‌تواند در افراد حساس باعث کهیر، خارش یا تورم شود.
  • افزایش وزن: عسل آویشن کالری بالایی دارد و مصرف مداوم و بی‌رویه آن می‌تواند منجر به چاقی شود.
  • احتمال پوسیدگی دندان: قندهای طبیعی آن در صورت عدم رعایت بهداشت دهان و دندان موجب پوسیدگی می‌شوند.

سوالات متداول در خصوص خواص عسل آویشن

در پایان این مطلب وبلاگ عسل لایجند، به چند سوال رایج دربارۀ خواص و مضرات عسل آویشن پاسخ می‌دهیم.

فواید عسل آویشن برای سلامتی چیست؟

خاصیت ضدالتهابی، ضدعفونی‌کننده و آنتی‌اکسیدانی، کمک به درمان سرفه و گلودرد، زخم معده، ترمیم زخم و سوختگی، کمک به کنترل قند خون و پیشگیری از آلزایمر و سرطان از مزایای عسل آویشن هستند.

خواص عسل آویشن برای مردان چیست؟

عسل آویشن برای مردان فوایدی مانند تقویت قوای جنسی و پیشگیری از سرطان پروستات دارد.

خواص عسل آویشن برای زنان چیست؟

از فواید عسل آویشن برای زنان می‌توانیم به کاهش درد پریود و علائم یائسگی و تنظیم هورمون‌های زنانه اشاره کنیم. مصرف عسل در دوران بارداری توصیه نمی‌شود.

خواص عسل آویشن برای کودکان چیست؟

تأمین مواد معدنی، ویتامین و انرژی موردنیاز بدن کودکان از مزایای این عسل طبیعی برای کودکان است. همچنین مصرف عسل آویشن برای کاهش سرفه و گلودرد بچه‌ها هم مفید است. بااین‌همه، از دادن عسل به کودکان زیر 1 سال خودداری کنید.

آیا امکان استفاده از عسل آویشن به صورت موضعی هم وجود دارد؟

بله. مصرف موضعی عسل برای درمان آکنه، زخم، سوختگی و آبرسانی به پوست بسیار مفید است.

خواص عسل آویشن برای سرماخوردگی چیست؟

عسل آویشن خالص خاصیت خلط‌آور و ضدعفونی‌کننده دارد پس می‌تواند به رفع علائم سرماخوردگی مثل سرفه، تنگی نفس و عفونت مجاری تنفسی کمک کند.

خواص و طبع عسل آویشن در طب سنتی چیست؟

طبع عسل آویشن گرم و خشک است و طب سنتی آن را برای تقویت حافظه، درمان ناراحتی معده، تقویت میل جنسی و افزایش طول عمر مفید می‌داند.

خواص عسل آویشن و گون چیست؟

خاصیت آنتی‌اکسیدانی عسل آویشن در ترکیب با عسل گون دوچندان می‌شود. ترکیب عسل آویشن و گون برای بهبود قوای جنسی، سلامت قلب و آرامش اعصاب مفید است.

فواید و مزایای عسل آویشن کوهی چیست؟

خواص عسل آویشن کوهی بیشتر از نوع معمولی است و طعم تندتری دارد. عسل کوهی آویشن در افزایش انرژی، درمان سرفه و عفونت، درمان التهاب گوارشی و معده درد و تقویت سیستم ایمنی بسیار موثر عمل می‌کند.

 

منبع: 3bee

خرید عسل آویشن

مقالات مرتبط

نظرات